La Via Catalana independentista arriba a la novel·la negra

Quim Aranda. Fotografia de Josep Losada

Quim Aranda. Fotografia de Josep Losada

Quim Aranda, periodista i escriptor, publica de la mà de RBA- La Magrana la novel·la La noia d’Aberdeen

Marc Holanda (@marc286holanda) – La noia d’Aberdeen,  el nou llibre de Quim Aranda, que suposa la primera incursió en llengua catalana i en el gènere negre per part de l’autor, ha sortit a les llibreries en motiu de l’inici del festival literari de BCNegra que va començar la setmana passada.

La historia s’emmarca en el context dels dies previs i posteriors al darrer 11 de setembre. En aquest escenari, un professor escocès assessor de la Generalitat en el procés independentista serà assassinat. La història juga a cavall dels dos paisatges nacionalistes del moment, Catalunya i Escòcia, a través de la investigació del de Manuel Latorre, el detectiu protagonista.  Per altra banda, també descriu les tensions polítiques actuals, el tripijoc de l’Estat i la Generalitat, la posició de la immigració interna, etc. des de la vessant crítica aportada per les visions dels diversos personatges. El llibre, tot i així, no oblida les característiques del gènere.

Quim Aranda, que viu a Londres com a corresponsal del Punt-Avui, també va participar ahir en un dels esdeveniments literaris propis de la BCNegra, on es va debatre sobre els escenaris literaris criminals a Catalunya més enllà de la ciutat de Barcelona.

One response to “La Via Catalana independentista arriba a la novel·la negra

  1. Retroenllaç: Una setmana plena de… crims i speed | actualitat literària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s