Care Santos recull el 34è Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes

Vídeo de l’acte complet del lliurament del premi. Font: governcat

Julia Tercero (@JuliaTercero) – L’escriptora Care Santos ha recollit avui a la Generalitat el 34è Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes per la seva novel·la Desig de xocolata. Aquesta ha estat escollida d’entre 57 obres originals i inèdites per un jurat format, entre d’altres, per l’escriptora Gemma Lienas o el poeta Pere Gimferrer. El premi és el millor dotat en llengua catalana, amb 60.000 euros i la publicació del llibre en l’editorial Planeta al voltant del mes de març.

Pel que han avançat el jurat i la mateixa autora, Desig de xocolata és una novel·la costumista que relata la història d’un objecte al llarg del temps:  una xocolatera de porcellana blanca. La narració  comença en l’actualitat, quan la xocolatera es trenca, i va fent marxa enrere en el temps fins arribar al segle XVII. És un viatge per les diferents classes socials a Barcelona amb un fil conductor molt dolç, doncs tal com ha dit Santos durant l’acte la xocolata és “una excusa i una passió”.

Care Santos, de Mataró, és una escriptora prolífica. Tot i ser llicenciada en Dret, molt aviat va començar a escriure i en dues dècades ha escrit més de 40 obres. Per les seves novel·les juvenils ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntar, Joaquim Ruyra i Protagonista Jove.  També ha escrit, però, diverses novel·les per a adults, així com poesia i conte, que publica regularment en el seu bloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s