Josep Torrent, premiat pel Tiana Negra

Portada_Facebook_Tiananegra2014

Cartell del Festival Tiana Negra 2014. Font: Tiana Negra

Julia Tercero (@JuliaTercero) – La segona edició del Festival Tiana Negra, dedicat a la novel·la negra en català, va tancar dissabte premiant amb el guardó Memorial Agustí Vehí  La sang més dolça que la mel de Josep Torrent. El premi consisteix en 1.500 euros en metàl·lic i la publicació de la novel·la a Crims.cat, una col·lecció de l’editorial Alrevés. El jurat, format per Àlex Martín, Jordi Canal, Sebastià Bennasar i Paco Camarassa, ha triat la novel·la de Torrent d’entre dotze textos que s’hi havien presentat.

La sang més dolça que la mel transcorre entre Figueres i Cadaqués i explica un robatori al Museu Dalí per part d’una banda d’albanokosovars, que podrien  haver comès també un assaassinat. L’autor empordanès havia estat policia, i va començar a escriure narrativa infantil i juvenil, que ara combina amb el gènere negre.

El festival  ha estat un digne preludi a BCNegra, un altre festival de novel·la negra de més gran format que s’instal·larà a Barcelona entre el 30 de gener i el 8 de febrer. El de Tiana, tot i ser mes petit, ha doblat el nivell d’assistència de l’any passat, n’ha millorat la participació i ha requerit la complicitat de tot el poble de Tiana: comerços, veïns, companyies de teatre i associacions de restauració s’han implicat en el projecte.

L’edició d’aquest any ha comptat amb cares il·lustres del gènere negre en català com Salvador Balcells, Lluís Bosch, Rafa Vallbona, Juli Alandes, Jordi de Manuel, Marc Moreno, Ana Maria Villalonga o Àlex Martín, que han presentat les seves últimes novetats i han debatut sobre la bona salut de gènere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s