Yannick Garcia guanya el premi Documenta 2013 amb “La nostra vida vertical”

Yannick Garcia

Yannick Garcia. Font: Núvol

Julia Tercero (@JuliaTercero) – El jove escriptor Yannick Garcia ha guanyat el premi Documenta pel seu recull de relats La nostra vida vertical. El jurat del premi, composat per Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi, ha destacat del seu text “la varietat estilística, l’elegància, la pulcritud i el rerefons tèrbol del seu univers literari”.

El mateix autor, en declaracions per al digital de cultura Núvol parla així dels seus relats: “conformen un petit viatge pel món i per diferents moments dels darrers dos segles (i més enrere i tot), però, en certa manera, els seus personatges comparteixen un rerefons anímic: tots busquen respostes. Al cel, en Déu, en la transcendència, en la gent que admiren, en els que han entronitzat erròniament… Miren a dalt i esperen. No toquen gaire de peus a terra, per motius molt diversos i amb conseqüències, també, desiguals”.

Yannick Garcia, nascut a Amposta el 1979 és intèrpret, traductor i corrector editorial. Es va graduar en Traducció I Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra i després va impartir classes en la mateixa universitat. Ha traduït assajos i novel·les de l’anglès el francès i l’alemany d’autors diversos i també ha publicat diverses obres i ha estat reconegut amb alguns premis. Pel recull de poemes De dalt i de baix (2003, Edicions 62) va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater i pel recull de narracions Barbamecs (2011, Cossetània) va guanyar el XX Premi de Narrativa de l’Ametlla de Mar. Aquesta llista la completa el recent premi del Documenta, que situa amb força Yannick Garcia en el panorama literari català.

Els premis Documenta van néixer el 1980, quan la llibreria barcelonina amb el mateix nom va convocar un concurs per a joves escriptors menors de 35 anys. Fins aquest aquesta edició els guanyadors del certamen publicaven les seves obres a l’editorial Empúries. Enguany però La nostra vida vertical formarà part del catàleg del nou projecte d’Eugènia Broggi, L’Altra Editorial.

One response to “Yannick Garcia guanya el premi Documenta 2013 amb “La nostra vida vertical”

  1. Retroenllaç: James Salter i Toni Sala inauguren L’Altra Editorial | actualitat literària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s